неделя, 7 март 2021 г.

Най-младата жена търговец на Уолстрийт разкрива, че е печелила само 12 000 долара годишно

 Лорън Симънс влезе в историята като най  -младата търговска жена на пълен работен ден  на Уолстрийт на 22-годишна възраст. Тя беше и вторият търговец на акции на афроамерикански жени от създаването на Нюйоркската фондова борса (NYSE) през 1792 г.

„През 2017 г. казах„ не “на ограничаващите вярвания, за да мога да кажа„ да “на разбиването на стъклените тавани и създаването на история. Продължавам да залагам на себе си и стоя над всички хора, които не ме хвърлят. Честно казано, преуспявам с хора, които се съмняват в мен “, споделя Симънс в Instagram.

Историята на Симънс стана вирусна. Тя привлече вниманието на медиите и множество ангажименти. Младата търговец обаче печелела само 12 000 долара годишно от работата си на пълен работен ден.

„Въпреки че съм вечно благодарен за тази възможност и стъпка, аз го оценявам повече за житейския опит, който ми предостави, защото, честно казано, всичко, което блести, не винаги е злато“, споделя Симънс пред  Business Insider .

От редовен студент до жена търговец на Уолстрийт

Симънс е завършила бакалавърска степен по научна генетика от държавния университет в Кенесоу през 2016 г. Според нейния LinkedIn Симънс е започнала работа в Saks Inc преди да завърши. Тя продължи да работи там след дипломирането си като асоцииран бизнес анализатор и мениджър продажби, контролирайки екип от служители и продавайки над 15 000 долара на ден.

След това Симънс получи възможност с Rosenblatt Securities през 2017 г. Като търговец на акции на NYSE, Симънс управлява потока от клиентски поръчки с нотифицирана стойност от над 150 милиона долара на ден. Тя също така изпълнява в различни финансови сектори от името на институции от страна на покупката и продажбата.

„Влюбих се в числата и бързото движение, както и мъжете в търговските якета, и всичко се движеше толкова бързо и аз го обичам“, каза тя на Джо Милър от Би Би Си.

Разбиране на нейната стойност

След като прекара близо две години като търговец на акции, Симънс напусна фирмата от Уолстрийт, за да продължи своя път.

„Беше бърза, вълнуваща нова среда, в която спечелих много. Също така правех само $ 12 000 / година на пода, така че моето удоволствие и нетърпение бяха чисти “, споделя Лорън с  Business Insider .

Когато последователите на социалните медии откриха годишната компенсация на Симънс, те бяха шокирани. Една връзка в LinkedIn попита дали има предвид 120 000 долара вместо 12 000 долара годишно. Лорън разкри, че семейството й е успяло да я издържа през това време. Друг последовател попита дали работата й е стаж или печалбата от $ 12 000 е печатна. Симънс потвърди, че това не е стаж.

В  статията си  Business Insider Лорън разкрива бариерите, които все още съществуват за чернокожите жени във финансите. „Макар че никой не беше откровено расистки, сексистки или неподходящ за лицето ми, беше очевидно очевидно, че съществува неизказано другарство, с което никога няма да съм запозната.“

Лорън признава екипа от хора, които са отстоявали нейния успех като търговец на акции. Но тя признава, че за нея не е било трудно да напусне NYSE и да влезе в следващата си глава. Младата пионерка на Уолстрийт се готви да бъде домакин на нова дигитална поредица  Going Public и се подготвя за издаването на книгата си.

Как изградих здравословен социален живот и живот на срещи, докато изграждах стартиращ бизнес

Създадох социален живот и запознанства, докато развивах стартираща компания. Ето как го направих и как помогна на цялостното ми психично здр...