неделя, 21 март 2021 г.

Гражданите на коя държава се смятат за най-щастливите в света?

В привидно безкрайната пандемия и последните заглавия на расовото насилие е трудно да се намери оптимизъм. Общностите по целия свят - особено тези, които са маргинализирани - се борят да се адаптират към нова реалност.

Изглежда обаче, че една държава поддържа ниво на щастие , класирайки се над всички останали по време на изключително предизвикателно време. Според проучването на Gallup World Финландия за четвърта поредна година оглавява списъка на най-щастливите страни в света. Северната държава е последвана от Исландия, Дания, Швейцария и Холандия. 

Провеждан от изследователи от Университета на Британска Колумбия, Университета на Алберта и KDI School of Public Policy and Management, докладът обръща специално внимание на това как Covid-19 повлиява на щастието по целия свят. Ключовите измервания, които бяха използвани, включваха размера на доверието, което хората имаха в своето правителство и „в доброжелателността на другите“. 

Интересното е, че САЩ се класираха в топ 20, на номер 14 (от 18-то място миналата година). Изглежда, че класирането в страната подсказва, че въпреки борбата с едномесечна здравна криза, отнела живота на повече от 500 000 американци, изглежда, че повечето хора са намерили искрица надежда или позитивност. 

"Изненадващо, средно не е имало спад в благосъстоянието, измерен чрез собствена оценка на живота на хората", каза Джон Хелиуел, един от авторите на изследването, пред CNN . „Едно от възможните обяснения е, че хората виждат Covid-19 като обща външна заплаха, засягаща всички, и че това генерира по-голямо чувство за солидарност и чувство за приятели.“

Един от основните изводи от проучването беше, че нивата на щастие в някои страни, а именно Обединеното кралство, бяха повлияни от блокирането и социалното дистанциране. Обединеното кралство, което отбеляза ръст в броя на докладваните проблеми с психичното здраве, падна от 13-то място на 18-то място миналата година.

Страните, които отчитат най-ниските нива на щастие, са Зимбабве, Танзания, Йордания, Индия и Камбоджа. 

Как изградих здравословен социален живот и живот на срещи, докато изграждах стартиращ бизнес

Създадох социален живот и запознанства, докато развивах стартираща компания. Ето как го направих и как помогна на цялостното ми психично здр...